Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE

Welk initiatief nomineert u voor de DoeMEE-Award?

Samen sterk voor een inclusieve samenleving

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren reiken MEE Veluwe en MEE IJsseloevers de DoeMEE-Award uit.

Personen en organisaties die zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen, konden worden genomineerd tot 1 oktober. Tot 14 november kon er gestemd worden op een zestal geselecteerde initiatieven. Op 7 december werd de award uitgereikt. Bekijk wie de winnaars waren van de DoeMEE-Award 2017 >

Samen sterk voor een inclusieve samenleving

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren reiken MEE Veluwe en MEE IJsseloevers de DoeMEE-Award uit.

De kracht van het collectief
Een inclusieve samenleving komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dat enthousiasme te waarderen, is er de DoeMEE-Award.

Een vakjury kiest de winnaar
Wie naar huis gaat met de DoeMEE-Award wordt niet door MEE bepaald. Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de genomineerden buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een stemronde voor extra gewicht in de schaal. De award zelf wordt ontworpen en gemaakt door mensen met een beperking.

MEE in mijn gemeente

Ondersteuning bij langdurige zorg

Contact

Click to listen highlighted text!