Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Training Grip op Verwardheid Zwolle

1 mei - 09:00 - 16:00

Het maximum aantal deelnemers heeft zich ingeschreven. Aanmelden voor de training die start op 1 mei is niet meer mogelijk. Klik hier voor andere startdata. 

Zowel landelijk als in Zwolle stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven weleens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het soms lastig daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op Verwardheid.

De training
Het doel van de training is onder andere het kennisniveau en handelingsvaardigheid van de deelnemers vergroten, zodat personen met verward gedrag uiteindelijk met meer begrip worden bejegend. Theorie en praktijk wisselen elkaar af tijdens de training. Zo wordt herkennen van verschillende relevante psychische stoornissen, maar ook een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme en dementie behandeld. We trainen in het begrijpen waarom mensen verward gedrag vertonen en hoe je in bepaalde situaties kunt handelen. Ook worden ervaringsdeskundigen ingezet tijdens de training, die vanuit eigen ervaring onder andere kunnen vertellen wat aandachtspunten zijn in communicatie en omgang. De training wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz en MEE IJsseloevers.

Resultaat
Je weet:

  • hoe je eerste hulp kan verlenen bij verward gedrag.
  • meer over relevante psychische aandoeningen en beperkingen.
  • hoe je in een crisissituatie moet handelen.
  • hoe je in contact komt met de juiste hulpdiensten.
  • welke communicatieve vaardigheden je hebt.
  • hoe je deze vaardigheden effectief inzet in de communicatie met verwarde personen.

Meer informatie
Deze training bestaat uit 2 hele & 3 halve dagen en staat open voor individuele inschrijvingen van mensen die in aanraking komen met verwarde personen (o.a. naastbetrokkenen, zorgprofessionals, politie en loketmedewerkers van de gemeente). Trainingsdagen: 1 mei, 8 mei, 15 mei, 31 mei en 12 juni.

De eigen bijdrage is € 50,- voor vrijwilligers en € 250,- voor professionals.

 

Meer weten? Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep professionals? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Onderdeel Sluitende aanpak personen met verward gedrag in Zwolle
De training Grip op verwardheid is onderdeel van de Zwolse aanpak personen met verward gedrag. De subsidie die de gemeente Zwolle voor dit project ontvangt, is beschikbaar gesteld door ZonMw. Doel van het project is alle personen met verward gedrag én een acute hulpvraag te bereiken. Naast de gemeente Zwolle en GGD IJsselland (projectleider), zijn verschillende Zwolse organisaties betrokken: het Sociaal Wijkteam, Dimence, Tactus, de Herberg, Het Leger des Heils, RIBW, Creating Balance, Trajectum, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, de politie, Medrie, het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), het Openbaar Ministerie, Impluz en MEE IJsseloevers.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door:

 

Details

Datum:
1 mei
Tijd:
09:00 - 16:00

Contact

Click to listen highlighted text!