Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

Training Grip op verwardheid Raalte / Olst-Wijhe

20 september - 09:00 - 16:30

Zowel landelijk als in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven weleens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het soms lastig daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op Verwardheid.

De training
Het doel van de training is onder andere het kennisniveau en handelingsvaardigheid van de deelnemers vergroten, zodat personen met verward gedrag uiteindelijk met meer begrip worden bejegend. Theorie en praktijk wisselen elkaar af tijdens de training. Zo wordt herkennen van verschillende relevante psychische stoornissen, maar ook een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme en dementie behandeld. We trainen in het begrijpen waarom mensen verward gedrag vertonen en hoe je in bepaalde situaties kunt handelen. Ook worden ervaringsdeskundigen ingezet tijdens de training, die vanuit eigen ervaring onder andere kunnen vertellen wat aandachtspunten zijn in communicatie en omgang. De training wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz en MEE IJsseloevers.

Resultaat
Je weet:

  • hoe je eerste hulp kan verlenen bij verward gedrag.
  • meer over relevante psychische aandoeningen en beperkingen.
  • hoe je in een crisissituatie moet handelen.
  • hoe je in contact komt met de juiste hulpdiensten.
  • welke communicatieve vaardigheden je hebt.
  • hoe je deze vaardigheden effectief inzet in de communicatie met verwarde personen.

Meer informatie
Deze training bestaat uit 2 hele & 3 halve dagen en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en vrijwilligers uit de gemeente Raalte en Olst-Wijhe die in aanraking komen met verwarde personen (o.a. naastbetrokkenen, zorgprofessionals, politie en loketmedewerkers van de gemeente).

Trainingsdagen 
20 september en 27 september (van 09.00 tot 16.00 uur) en  1 oktober, 1 november en 20 november (van 09.00 tot 12.30 uur).

Eigen bijdrage
Gratis voor vrijwilligers en € 50,- voor professionals.

Locatie
De locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding.

Data en tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Direct inschrijven voor de training die 20 september start, kan via onderstaande button.

Meer weten? Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep professionals? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door:

Details

Datum:
20 september
Tijd:
09:00 - 16:30

Locatie

Nog niet bekend

Contact

Click to listen highlighted text!