Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Workshop ‘Stem jij ook?’

14 maart - 19:00 - 21:00

Speciale workshop voor iedereen die wat hulp kan gebruiken bij het stemmen
Woensdag 21 maart kiezen we met elkaar de raadsleden voor de gemeenteraad. Namens de kiezers beslissen de 27 raadsleden over veel zaken in de gemeente. In Nijkerk willen we graag dat iedereen gehoord wordt en dat zoveel mogelijk stemgerechtigden hun stem uitbrengen. Voor sommigen lijkt het stemmen lastig. Daarom organiseert de gemeente Nijkerk  in samenwerking met MEE Veluwe  een workshop avond over de gemeenteraadsverkiezingen. De workshop is voor iedereen die wat hulp en uitleg kan gebruiken.

Iedereen heeft te maken met politiek.  Maar, niet iedereen begrijpt goed waarom ze moeten stemmen, wat de verschillende partijen belangrijk vinden of hoe stemmen werkt. De workshop helpt om een keuze te maken of je gaat stemmen, hoe je dat doet, en hoe je kunt bepalen op wie je stemt. In Nijkerk kun je als hulp bijvoorbeeld de StemWijzer gebruiken. Hanneke Braber van MEE Veluwe legt uit: ‘De avond is voor iedereen die wat hulp kan gebruiken. Mensen met een lichte verstandelijke beperking, maar ook bijvoorbeeld mensen die de taal niet goed beheersen of die kampen met laaggeletterdheid zijn van harte welkom.’

Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers waar de gemeenteraad over beslist en gaan ze  aan de slag met  lokale onderwerpen die voor hen van belang zijn. Ook gaan ze daadwerkelijk oefenen met het stemmen. Een belangrijk onderdeel is een gesprek met raadsleden.

Praktische informatie
Wanneer: Woensdag 14 maart 2018
Waar: Gebouw bibliotheek (Friesewijkstraat 97 in Nijkerk)
Tijd: Tussen 19:00 en 21:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur)

Bij vragen kunt je contact opnemen met Hanneke Braber van MEE Veluwe, via hanneke.braber@meeveluwe.nl of 06-12067814

Details

Datum:
14 maart
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

Bibliotheek Nijkerk
Frieswijkstraat 99
Nijkerk, Nederland
+ Google Maps

Contact

Click to listen highlighted text!