Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

REIS-MEE-ERVARING

14 november 2017 - 10:00 - 14:00

| Gratis

Nog steeds kan niet iedereen zelfstandig reizen. Ruim een miljoen mensen is afhankelijk van maatwerkvervoer. De maatschappelijke kosten van het niet zelfstandig kunnen reizen zijn hoog. Goede mobiliteit is tevens een voorwaarde voor maatschappelijke participatie van iedereen.

Op 3 juli organiseerde Society Impact met vele partners een bijeenkomst om met publieke en private stakeholders over dit thema in gesprek te gaan. Focus van dit gesprek was hoe burgers de regie kunnen krijgen over hun eigen vervoersvraag. En dit vanuit het perspectief van kwaliteit van leven van gebruikers. Mede hierdoor was er de nodige aandacht voor persoonlijke ervaringen van reizigers. Zo werd ervaringsdeskundige Patrick Schmidt door moderator prinses Laurentien gevraagd de aanwezigen te schetsen hoe moeilijk het is voor mensen in een rolstoel om zelfstandig te reizen.

Verschillende aanwezigen gaven aan een vervolg bijeenkomst volledig te willen wijden aan ervaringen van reizigers zoals Patrick. MEE heeft het initiatief genomen om invulling te geven aan deze behoefte door op een bijzondere manier deze ervaringen met u te delen. MEE en Society Impact nodigen u hierbij uit om op 14 november mee te reizen met een ervaringsdeskundige.

Reist u met me mee?
Ik, Patrick, ben reisleider op uw REIS-MEE-ERVARING in het Openbaar Vervoer. Als ervaringsdeskundige van MEE (Niet aangeboren hersenletsel, slechtziend, rolstoelafhankelijk, autist, ADD, etc) neem ik u dinsdag 14 november mee op mijn reis in het O.V. De bus, de trein, het station, een bushalte… eigenlijk alle zaken die horen bij een reis van A naar B beleeft u zoals ik dat doe. Iedere dag.

GELDIG OP:
DINSDAG 14 NOVEMBER, VAN 10.00 TOT MAX. 14.00 UUR

VERTREKPUNT:
UTRECHT, NADERE INFORMATIE VOLGT NA AANMELDING

Lunch is inbegrepen.

Deze reiservaring is op uitnodiging. Kunt u bijdragen aan een oplossing voor dit mobiliteitsvraagstuk, wilt u graag MEE reizen maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Laat ons dit dan weten via info@societyimpact.nl. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Bij beschikbaarheid bent u van harte welkom. U ontvangt van ons een bevestiging indien er plaats beschikbaar is.

AANMELDEN >

Details

Datum:
14 november 2017
Tijd:
10:00 - 14:00
Kosten:
Gratis

Locatie

MEE, Apeldoorn
Molenstraat-Centrum 1
Apeldoorn,
+ Google Maps

Contact

Click to listen highlighted text!