{ Open inschrijving: training Sociale Netwerk Versterking, de kanteling in de praktijk (2,5 dag) - MEE
Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Open inschrijving: training Sociale Netwerk Versterking, de kanteling in de praktijk (2,5 dag)

9 maart - 09:00 - 17:00

| €549

Deelname aan deze training levert accreditatiepunten op bij diverse registers, zoals Registerplein, SKJ, Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (andere registers op aanvraag).

Zelfredzaamheid. Meer zelf doen. Mét hulp van het netwerk om mensen heen. Het zijn de speerpunten van de nieuwe organisatie rondom maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. Waar het werkelijk om gaat, is het benutten van de eigen kracht van de hulpvrager (en die van zijn/haar netwerk) om de oplossing zoveel mogelijk bij de hulpvrager zelf te houden. En daarmee ook de regie.

Maar hoe doe je dat? En wat als er geen netwerk lijkt te zijn om op terug te vallen? Hoe kunnen deze uitgangspunten geïntegreerd worden binnen bestaande en nieuwe structuren rondom zorg en welzijn? Zodat de kantelingsgedachte zo efficiënt en effectief mogelijk toegepast kan worden, en niet alleen inwoners maar ook (sociale) partners hiervan de vruchten plukken (meer kunnen betekenen in minder tijd). Sociale Netwerk Versterking, de unieke werkwijze van MEE, is de kanteling in praktijk.

Training Sociale Netwerk Versterking
Het doel van de training is dat de deelnemer de werkwijze en visie achter Sociale Netwerk Versterking als basishouding aanneemt. Zodat de professional de verantwoordelijkheid voor de oplossing zoveel mogelijk laat waar deze hoort, bij de hulpvrager zelf. Dat voorkomt niet alleen onnodige inzet van duurdere oplossingen, maar zorgt ook voor duurzamere oplossingen waarbij de regie bij de hulpvrager zelf blijft.

Resultaten

  • Kennis over de visie achter Sociale Netwerk Versterking;
  • Praktische handvatten voor de toepassing van de werkwijze Sociale Netwerk Versterking.

Deze training bestaat uit 2,5 dag (9 en 23 maart, 13 april) en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (bv. overheid, zorg en welzijn). De locatie (omgeving Zwolle, Lelystad, Twente, Doetinchem of Apeldoorn) wordt bepaald op basis van de herkomst van de deelnemers. Data en tijden onder voorbehoud van wijzigingen. Meer weten? Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep deelnemers? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Details

Datum:
9 maart
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€549

Locatie

Omgeving Zwolle, Lelystad, Twente, Doetinchem of Apeldoorn
Omgeving Zwolle, Lelystad, Twente of Apeldoorn,

Contact

Click to listen highlighted text!