Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Training Sociale Netwerk Versterking, de kanteling in de praktijk (open inschrijving)

20 september - 09:00 - 17:00

Deelname aan deze training levert accreditatiepunten op bij diverse registers, zoals Registerplein en SKJ (andere registers, zoals Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, op aanvraag).

Zelfredzaamheid. Meer zelf doen. Mét hulp van het netwerk om mensen heen. Het zijn de speerpunten van de nieuwe organisatie rondom maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. Waar het werkelijk om gaat, is het benutten van de eigen kracht van de hulpvrager (en die van zijn/haar netwerk) om de oplossing zoveel mogelijk bij de hulpvrager zelf te houden. En daarmee ook de regie.

Maar hoe doe je dat? En wat als er geen netwerk lijkt te zijn om op terug te vallen? Hoe kunnen deze uitgangspunten geïntegreerd worden binnen bestaande en nieuwe structuren rondom zorg en welzijn? Zodat de kantelingsgedachte zo efficiënt en effectief mogelijk toegepast kan worden, en niet alleen inwoners maar ook (sociale) partners hiervan de vruchten plukken (meer kunnen betekenen in minder tijd). Sociale Netwerk Versterking, de unieke werkwijze van MEE, is de kanteling in praktijk.

Training Sociale Netwerk Versterking
Het doel van de training is dat de deelnemer de werkwijze en visie achter Sociale Netwerk Versterking als basishouding aanneemt. Zodat de professional de verantwoordelijkheid voor de oplossing zoveel mogelijk laat waar deze hoort; bij de hulpvrager zelf. Dat voorkomt niet alleen onnodige inzet van duurdere oplossingen, maar zorgt ook voor duurzamere oplossingen waarbij de regie bij de hulpvrager zelf blijft.

Resultaten

  • Kennis over de visie achter Sociale Netwerk Versterking;
  • Praktische handvatten voor de toepassing van de werkwijze Sociale Netwerk Versterking.

Data, tijd en locatie
Deze training bestaat uit 2,5 dag (20 september en 11 oktober van 09.00 tot 17.00 uur en 23 oktober van 09.00 tot 13.00 uur) en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (bv. overheid, zorg en welzijn). De training vindt plaats in Apeldoorn. Data en tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Investering
De investering voor de training bedraagt € 549,- per persoon. Meldt u meerdere professionals/vrijwilligers aan (tot een maximum van drie personen extra), dan ontvangt u korting.

  • Meldt u naast uzelf één extra professional/vrijwilliger aan? Dan ontvangt u 10% korting (investering bedraagt dan € 494,10 per persoon).
  • Meldt u naast uzelf twee extra professionals/vrijwilligers aan? Dan ontvangt u 20% korting (investering bedraagt dan € 439,20 per persoon).
  • Meldt u naast uzelf drie extra professionals /vrijwilligers aan? Dan ontvangt u 25% korting (investering is dan € 411,75 per persoon).

Meer weten?
Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep deelnemers? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Details

Datum:
20 september
Tijd:
09:00 - 17:00

Locatie

Gebouw “Tot 2021”
Molenstraat-centrum 1
Apeldoorn, 7311 XG
+ Google Maps

Contact

Click to listen highlighted text!