Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel

23 januari - 19:30 - 21:30

| Gratis

Een cursus voor familie en naasten die zorgen voor iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)  

Stichting NAH Gelderland organiseert samen met diverse organisaties een cursus omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) voor familie en naasten die zorgen voor iemand met NAH. 

In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 160.000 (nieuwe) mensen te maken met een hersenziekte of ander vorm van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Hersenletsel kan ontstaan door bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding, mishandeling of operatie.

Eén op de vier inwoners van Nederland krijgt ooit in zijn of haar leven met een hersenaandoening te maken. Door deze hersenaandoening verandert hun leven ingrijpend. Onze ervaring leert dat mensen die in hun omgeving te maken krijgen met NAH, vaak na enige tijd merken dat er problemen zichtbaar worden. Problemen, waarvan niet duidelijk is of dit met het hersenletsel te maken heeft. Omdat familie en naasten in die periode vaak geen of weinig direct contact meer hebben met hulpverleners, weten zij niet altijd waar zij met hun vragen terecht. Met deze cursus ondersteunen wij familie en naasten in deze fase.

De cursus kan voorkomen dat men door een tekort aan informatie en steun te lang in een eenzame positie zit en mogelijk overbelast raakt. Voor deelnemers kan de cursus een steuntje in de rug zijn.

Zorgen voor een naaste met NAH
Als iemand te maken krijgt met NAH roept dit voor de naaste omgeving, familie en vrienden veel vragen op. Waarom doet hij/zij zo anders? Hoe moet ik hier mee omgaan? Wat kan ons helpen zodat we beter de zorg kunnen volhouden? In deze cursus geven we meer informatie over NAH. We geven u handvatten hoe om te gaan met iemand met NAH, geven informatie over de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn in deze regio en er is ruimte om uw vragen te stellen. Tevens geeft deze cursus u de mogelijkheid om anderen te ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten en hierover met elkaar ervaringen uit te wisselen.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur per keer en start vanaf 23 januari 2018. De groep bestaat uit max. 15 deelnemers.

Wat komt er per avond aan bod:
Dag 1 – Elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen
Dag 2 – Hersenen en gedrag (medische uitleg)
Dag 3 –  De gevolgen van NAH
Dag 4 – Hoe ga ik nu verder?
Dag 5 – Hoe zorg ik goed voor mezelf?
Dag 6 – Evaluatie en afsluiting

Voor wie
Familie en naasten die zorgen voor iemand met NAH

Data cursus
2018: dinsdag 23 januari, 6 februari, 20 feb, 6 maart, 20 maart en 3 april

Tijdstip
19.30-21.30 uur, inloop 19.15 uur

Locatie
Klimmendaal, Arnhemseweg 11 in Apeldoorn

Aanmelding en kosten
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar m.tichelaar@pjg.nu of te bellen met Marloes Tichelaar, 06-13968934. Deelname is gratis.

Mede mogelijk gemaakt door
De cursus wordt vanuit NAH Gelderland georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door: Klimmendaal, Passie voor Jeugd en Gezin (PJG), de Kap, Siza, Visio, MEE Veluwe, Zorggroep Apeldoorn, Isupport en Zozijn.

 

Details

Datum:
23 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Apeldoorn
Arnhemseweg 11 + Google Maps

Contact

Click to listen highlighted text!