Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Gespreksgroep voor tieners met bijzondere broer of zus

30 oktober 2017 - 15:30 - 17:00

| Gratis

Voor kinderen van 11 tot 15 jaar die een broer of zus (Brus) hebben met een chronische ziekte, beperking, psychische probleem of verslaving, organiseert MEE Veluwe in samenwerking met GGNet Preventie een Brussengroep. Er zijn zes bijeenkomsten die worden gegeven van 15.30 tot 17.00 uur. De Brussengroep voor tieners uit Apeldoorn start op maandagmiddag 30 oktober bij GGnet, Springplank, Tussen de Eiken 109 in Apeldoorn. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Voor kinderen die in een gezin wonen met een broertje of zusje (brus) met bijvoorbeeld ADHD, syndroom van Down, autisme of een chronische ziekte, kan het fijn en nuttig zijn om te praten met leeftijdgenoten die hun situatie herkennen. In de Brussengroep wisselen de kinderen ervaringen uit en vinden ze erkenning en herkenning. Ze krijgen steun en leren vaardigheden in de omgang met de bijzondere broer of zus.

De groep wordt begeleid door een consulent van MEE Veluwe en GGNet Preventie en start op maandagmiddag 30 oktober. Voor de start van de groep is er een kennismakingsgesprek met de ouders, hun kind en de cursusleiders. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te bellen met het secretariaat van GGNet Preventie via (088) 933 11 80 of te mailen naar preventie@ggnet.nl. Aanmelden kan ook bij MEE Veluwe via e-mail Mirjam.Sulkers@meeveluwe.nl of i.bok@meeveluwe.nl.

 

Details

Datum:
30 oktober 2017
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

apeldoorn
Tussen de Eiken 109
Apeldoorn,
+ Google Maps

Contact

Click to listen highlighted text!