Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Cursus voor mantelzorgers over verlies en afscheid nemen

17 mei - 10:00 - 12:00

| Gratis

Als het leven anders loopt… 

Rouwen doe je niet alleen op het moment dat iemand die je liefhebt overlijdt. Er zijn vele momenten in het leven waarop je afscheid moet nemen van dingen die belangrijk voor je zijn. Denk bijvoorbeeld aan verlies van werk, gezondheid en toekomstperspectief. Zeker als mantelzorger heb je te maken met die momenten van verlies. Door afnemende gezondheid van je dierbare veranderen er dingen in het leven van de ander en van jezelf. Dingen die vanzelfsprekend waren zijn dat niet altijd meer.

Gevolgen voor je sociale leven

Als iemand ziek is heeft dat invloed op je sociale leven. Activiteiten ondernemen lukt niet altijd meer of op een andere manier. Ook kan het zijn dat je eigen rol ten opzichte van je dierbare verandert. Je bent niet alleen maar meer partner of zoon/dochter van. Allemaal gevolgen waar gevoelens mee gepaard gaan en waar je mee moet leren omgaan. Maar hoe doe je dat?

De cursus

In deze cursus staan we stil bij de manier waarop jij je veranderende situatie ervaart en wat jij nodig hebt om verder te kunnen in jouw leven. Daarvoor is het belangrijk om inzicht te krijgen in je eigen proces en in jezelf. Wij geven informatie over de nieuwste inzichten met betrekking tot rouw en verlies en we gaan daarover met elkaar in gesprek. Daarnaast maken we gebruik van andere creatieve vormen. Deze manier van werken helpt om op een andere manier dingen zichtbaar te maken. Het gaat niet om het resultaat, maar om te leren luisteren naar je innerlijke stem.

Praktische informatie

Data:                17 mei, 24 mei, 7 juni, 14 juni en 28 juni 2018

Tijdstip:            10.00 – 12.00 uur

Locatie:            Ambiq, Koningin Wilhelminalaan 13a, Deventer

Kosten:            Er zijn geen kosten aan verbonden

Aanmelden:     Vóór 14 mei 

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Daphne Stroobants, consulent MEE IJsseloevers via 06 – 30991246 of d.stroobants@meeijsseloevers.nl. Of met Kelly Bekebrede, mantelzorgconsulent van Carinova via 06 – 30142646 of k.bekebrede@carinova.nl.

Details

Datum:
17 mei
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Ambiq
Koningin Wilhelminalaan 13a
Deventer, Nederland
+ Google Maps

Contact

Click to listen highlighted text!