Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE

Werkgevers

Participatie, Social Return on Investment, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en vitaliteit zijn actuele thema’s binnen het werkgeverschap. Maar hoe doet u dat nou precies: investeren in maatschappelijk rendement en tegelijkertijd zakelijk renderen? MEE ondersteunt u graag om medewerkers met een beperking op waarde te schatten en hen duurzaam in te zetten in het werkproces. Zo kunt u voldoen aan uw quotumopdracht en zijn de risico’s rondom verzuim en veiligheid tot een minimum beperkt.

Bijvoorbeeld als het gaat om het voorkomen van uitval van mensen met een beperking die al participeren (en/of mantelzorgers van mensen met een beperking). Bijvoorbeeld in het onderwijs of bij een vorm van (onbetaald) werk.

  • Duurzaam voorkomen van uitval of (herhaaldelijk) verzuim door middel van de Navigator of Levenscoach; vanuit laagdrempelig contact preventief na gaan of het (nog) goed gaat op alle levensdomeinen die van invloed kunnen zijn op het slagen van het eigen toekomstplan.
  • Voorkomen van ziekteverzuim binnen SW-bedrijven door middel van bedrijfsmaatschappelijk werk; door de levensdomeinen heen begeleiden en maximale preventie bewerkstelligen doordat de weg naar mogelijke ondersteuning bekend is en de lijnen ernaar toe kort zijn.
  • Goed aansluitende begeleiding van medewerkers door middel van collectieve training voor professionals; bijvoorbeeld autisme belevingscircuit (ABC) herkennen van en omgaan met mensen met een beperking, effectief communiceren.
  • Weghalen van stressfactoren die uitval kunnen veroorzaken door middel van collectieve training voor deelnemers; bijvoorbeeld op het gebied van sociale vaardigheden, weerbaarheid, omgaan met geld.
  • Inzicht in arbeidsmogelijkheden bij (vermoedelijke) beperking op basis van arbeidsdiagnostiek op afroep beschikbaar

Of het (opnieuw) activeren van mensen met een beperking die nog niet, nauwelijks of (al geruime tijd) niet meer participeren. Bijvoorbeeld vanuit een volledige of gedeeltelijke uitkering.

Meer weten? Neem contact op met MEE Training & Consultancy via T 088 633 0 633.

Eens sparren?

Download leaflet

Joke: “Ik weet nu dat hij goed opgevangen wordt en kan me weer focussen op mijn werk”

Claudia: “Mijn grootste droom is mijn eigen geld te verdienen”

Uitgelicht: Navigator

Uitgelicht: Herkennen van en omgaan met LVB

Click to listen highlighted text!