Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Uitreiking DoeMEE-Award

7 december 2017 - 16:00 - 17:00

| Gratis

Op 7 december is het zover. Dan reikt MEE voor het tweede jaar op rij de DoeMEE-Award uit in de regio’s Veluwe en IJsseloevers.

De DoeMEE-Award is een prijs voor organisaties en personen die zich inzetten voor inclusie van mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand om te participeren: steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. De DoeMEE-Award waardeert en stimuleert dit enthousiasme.

In de afgelopen maanden kon iedereen een initiatief van een organisatie of persoon nomineren. Per regio zijn 3 nominaties geselecteerd die strijden om de titel: Fietsjoe, Buurtkracht, Truus Hermkens, Rolanda Stokker – het Onderwijsatelier, Twente Decadente Chocolaterie en Mont Ventoux on Wheels.

U bent van harte uitgenodigd om de uitreiking bij te wonen!

DATUM:          7 december

TIJD:               16.00 – 17.00u (gratis toegang tot museum de gehele dag, borrel na afloop)

LOCATIE:       CODA (Vosselmanstraat 299, Apeldoorn)

PARKEREN:   Parkeergarage Museum Centrum (OPENBAAR VERVOER: STADSBUS 2 VANAF STATION APELDOORN)

UITREIKING BIJWONEN >

 

Samen sterk voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen
Met de ratificatie van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking als kers op de taart, is inclusie actueler dan ooit. Een inclusieve samenleving komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dat enthousiasme te waarderen, is er de DoeMEE-Award.

Een vakjury kiest de winnaar
Wie naar huis gaat met de DoeMEE-Award wordt niet door MEE bepaald. Een vakjury buigt zich over de genomineerden. De jury bestaat dit jaar uit Jan Binnenmars (wethouder gemeente Twenterand), Hariët Jansen (ervaringsdeskundige), Caroline Backhuijs (cliëntenraad MEE), Anouk Bolsenbroek (Inclusionlab), Lineke Verkooijen (lector Hogeschool Windesheim) en Onbeperkt Talent (winnaar DoeMEE Award 2016). Daarnaast zorgt de uitslag van een stemronde voor extra gewicht in de schaal. De award zelf is ontworpen en gemaakt door kunstenaars met een beperking. De vakjury reikt de DoeMEE-Award uit op 7 december a.s.

 

Details

Datum:
7 december 2017
Tijd:
16:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

CODA, Apeldoorn
Vosselmanstraat 299
Apeldoorn,
+ Google Maps

Contact

Click to listen highlighted text!