Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

Open inschrijving: training Effectief communiceren met mensen met een beperking (3 dagdelen)

8 maart 2018 - 09:00 - 12:30

| €349

Deelname aan deze training levert accreditatiepunten op bij diverse registers, zoals Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals, Registerplein, SKJ, LV POH GGZ, NVvPO en Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden.

Wanneer de communicatie niet goed afgestemd wordt op uw cliënt, klant of collega met een beperking, kan dit belemmeringen geven als het gaat om:

  • het overbrengen van informatie;
  • het maken, begrijpen en nakomen van afspraken;
  • voor u vanzelfsprekende communicatie en omgang die niet het gewenste effect hebben;
  • conflictsituaties als gevolg van onduidelijkheid en onbegrip;
  • uitval, verzuim en herhaaldelijk terugkerende situaties die hoge kosten met zich meebrengen.

Training Effectief communiceren met mensen met een beperking
Met de kennis en vaardigheden die u opdoet in deze uitgebreide training bent u in staat effectieve communicatievaardigheden in te zetten tijdens gesprekken, overleg en/of in samenwerkingstrajecten met cliënten, klanten of collega’s met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Door effectief te communiceren, blijft men niet langer hangen in gedachten en veronderstellingen, maar komt men tot een constructief gesprek, de basis voor duurzame oplossingen. Innovatieve methodes als Video Interactie Begeleiding, elementen van de visie en werkwijze Sociale Netwerk Versterking, en kennis als het gaat om het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking maken deel uit van de training om het doel van de training te ondersteunen. Waar mogelijk en zinvol wordt gebruik gemaakt van ervaringsdeskundige inzet.

Resultaten

  • Meer kennis en inzicht in persoonlijke communicatievaardigheden (kwaliteiten worden uitvergroot, ontwikkelpunten komen concreet in beeld);
  • Vaardigheden om deze effectief in te zetten tijdens gesprekken, overleg en/of in samenwerkingstrajecten met cliënten, klanten of collega’s met een beperking of psychische kwetsbaarheid.

Deze training bestaat uit 3 dagdelen (8 en 29 maart, 19 april) en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (o.a. overheid, zorg en welzijn, onderwijs, arbeid, veiligheid en justitie). De locatie (omgeving Zwolle, Lelystad, Twente of Apeldoorn) wordt bepaald op basis van de herkomst van de deelnemers. Data en tijden onder voorbehoud van wijzigingen. Meer weten? Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep professionals? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Details

Datum:
8 maart 2018
Tijd:
09:00 - 12:30
Kosten:
€349

Locatie

Omgeving Zwolle, Lelystad, Twente of Apeldoorn
Omgeving Zwolle, Lelystad, Twente of Apeldoorn,

Contact

Click to listen highlighted text!