Welkom op de website van MEE   Click to listen highlighted text! Welkom op de website van MEE
Laden Evenementen

« All Events

Gespreksgroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus

4 september - 00:00

| Gratis

Voor kinderen uit Apeldoorn van 7 tot 10 jaar die een broer of zus (Brus) hebben met een chronische ziekte, beperking, psychische probleem of verslaving, organiseert MEE Veluwe een Brussengroep. De Brussengroep voor kinderen start op maandag 4 september bij De Springplank, Tussen de Eiken 109 in Apeldoorn. Er zijn 6 bijeenkomsten van anderhalf uur. De begintijd wordt later bekend gemaakt.

Voor kinderen die in een gezin wonen met een broertje of zusje (brus) met bijvoorbeeld ADHD, syndroom van Down, autisme of een chronische ziekte, kan het fijn en nuttig zijn om te praten met leeftijdgenoten die hun situatie herkennen. In de Brussengroep wisselen de kinderen ervaringen uit en vinden ze erkenning en herkenning. Ze krijgen steun en leren vaardigheden in de omgang met de bijzondere broer of zus. De deelnemers gaan actief aan de slag met oefeningen, creatieve opdrachten, rollenspellen en krijgen ze opdrachten voor thuis.

De groep wordt begeleid door een consulent van MEE Veluwe. Voor de start van de groep is er een kennismakingsgesprek met de ouders, hun kind en de cursusleiders. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te mailen naar nickyjellema@meeveluwe.nl. Of bel met 06-11776343.

Details

Datum:
4 september
Tijd:
00:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Apeldoorn
Tussen de Eiken 109
Apeldoorn,
+ Google Maps

Contact

Click to listen highlighted text!